Antalya Aşılama Tedavisi, 2022 Fiyatları

Antalya Aşılama Tedavisi

Antalya Aşılama Tedavisi konusunda tecrübeli, profesyonel ve daha önceki tedavilerinde başarılı sonuçlar elde eden Kadın Hastalıkları & Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bizimle iletişime geçerek Antalya Aşılama Tedavisi ve Antalya Aşılama Tedavisi Fiyatları gibi konularda detaylı bilgi alarak tüp bebek süreciyle ilgili karar vermenizi kolaylaştırabilirsiniz.

Antalya Aşılama Nedir?

Antalya Aşılama ( intra-uterin inseminasyon), erkeğe ait spermin laboratuar ortamında özel yıkama ve hazırlama işlemlerinden  sonra  konsantre edilmiş çok sayıda spermin rahim içerisine ince bir  kanül ile direkt olarak verilmesi işlemidir. Aşılama tüp bebek tedavisine göre daha basit ve ucuz olması nedeniyle infertilite tedavisinde sıklıkla başvurulan ve yıllardır yaygın bir şekilde kullanılan yöntemdir. Aşılamada amaç yüksek oranda normal morfoloji ve hareketli sperm yoğunluğunu artırarak gebelik şansını arttırmaktır. Bu uygulama herhangi bir ilaç uygulaması olmadan, düzenli adet gören kadınlarda normal adet siklusları içinde yapılabileceği gibi, çoğunlukla yumurtalıkların uyarılması için ilaç verilmesini takiben yapılır. Yumurta uyarılması amacıyla  ağızdan  alınan  tablet  veya enjeksiyon tarzı uygulanan hormonal ilaçlar kullanılmaktadır.

Aşılama Endikasyonları

  • Açıklanamayan infertilite
  • Hafif-orta derece erkek faktör infertilitesi
  • Yumurtlama problemleri
  • Hafif endometriozis
  • Rahim ağzına  bağlı infertilite ( rahim ağzı darlığı)
  • Vajinismus
  • Erkekte ereksiyon problemi, retrograd ejekulasyon

Aşılama sonrası gebelik oranı kadın veya erkek kaynaklı infertilite sebebine ve teknik faktörlere bağlıdır. Özellikle kadın yaşının > 40 olmasında veya ciddi erkek kaynaklı infertilite sebebinde başarı oranı düşmektedir. Teknik olarak da hasta uygun bir şekilde hazırlanmalı, aşılama esnasında rahim ağzına katater ile fazla zarar verilmemelidir ( örn. kanamaya sebep olabilecek hareketlerden kaçınılmalı).

Aşılama başarısını etkileyen faktörler

  • Kadın ile ilgili faktörler: Kadın yaşı arttıkça aşılama ile başarı oranı düşmektedir ( özellikle  40 yaş üstü hastalarda). Ayrıca tüplerle  ile ilgili infertilite sebeplerinde ( örn. hidrosalpenks), azalmış yumurtalık rezervinde aşılama ile gebelik etme oranı azalır.
  • Erkek ile ilgili faktörler: Sperm yoğunluğu, hareketliliği ve morfolojisi aşılama başarısını belirgin şekilde etkiler. Yapılan sperm analizinde en az 5-10 milyon canlı sperm varlığı, aşılama için gereklidir. Bu değerlerden daha düşük sonuçlarda başarı oranı azalmakta, 1 milyon altı sperm sonucunda tüp bebek yöntemi önerilir.

Aşılama tedavisi başlamadan önce mutlaka çiftlere ayrıntılı bilgi verilmelidir. İşlemin uygulanması için kadında rahim ile ilgili anatomik bir anormallik olmamalı ( örn. myom, septum, polip), en az bir tüpün açık olduğu histerosalpingografi ile teyit edilmelidir. Erkekte ise semen analizinde ise sperm sayı, hareket ve morfolojisi belirli oranlarda olmalıdır. Bundan dolayı çiftler beraber değerlendirilip kadında jinekolojik muayene, transvajinal ultrasonografi, histero-salpingografi, gerekirse yumurtalık rezervi açısından laboratuar tetkikleri; erkekte ise semen analizi (spermiogram) yapılır.

Aşılama prosedürü

Aşılama şu basamaklardan oluşmaktadır:

  • Çoğunlukla yumurta uyarılması ( ovulasyon indüksiyonu) için ilaç kullanımı. Bazı durumlarda ilaç kullanmadan doğal menstruel siklusta uygulama yapılabilir.
  • Erkekten mastürbasyon ile spermin elde edilip laboratuar ortamında hazırlanması
  • Hazırlanan spermin rahim boşluğu içine özel kateter aracılığıyla verilmesi

Doğal adet siklusunda aşılama işlemi ejakulasyon problemi, vajinismus veya rahim ağzındaki problemlere bağlı infertilite durumlarında uygulanır. Bunu için kadında mutlaka yumurtlamanın gerçekleştiği teyit edilmelidir. ( örn. yumurtlama saptanması için idrar testi)

İlaç ile yumurta uyarılması çoğunlukla kadında adetin 3-5. günleri arası başlanır. Bu amaçla ağızdan alınan ilaçlar veya cilde enjeksiyon tarzında uygulanan hormon ihtiva eden ilaçlar kullanılır. İlaç kullanılmaya başlandıktan sonra belirli aralıklarla yumurta gelişimi ultrasonografi aracılığıyla takip edilir. Yasal düzenlemeye göre aşılama yapılacak adet döneminde  en fazla iki yumurtanın gelişmesi hedeflenir. Gelişme belirli bir boyuta ulaştıktan sonra, yumurtlama dışarıdan uygulanan ilaç yardımıyla uyarılır. Bu prosedürden yaklaşık 36 saat sonra erkekten alınıp özel laboratuar ortamında hazırlanan sperm örneği ince bir kateter aracılığıyla rahim boşluğu içine verilir.

Sperm hazırlama işlemi erkekten mastürbasyonla semen alımı ile başlar. Sperm örneğinin alınması özel dizayn edilmiş odada gerçekleştirilir.  Bu işlem öncesi belirli bir zaman diliminde çiftlere cinsel ilişkiden kaçınma tavsiye edilir. Bu cinsel perhiz süresi ideal olarak 2-5 gün arasıdır. Alınan semen örneği steril bir kapta toplanır ve laboratuar koşullarında temel veya gelişmiş sperm yıkama tekniklikleri ile aşılama için hazırlanır. Bundan sonra  steril koşullarda enjektör içine çekilip, aşılama için özel  kateter yardımıyla rahim boşluğu içine 10-30 saniyede verilir. Aşılama yapıldıktan sonra hastanın birkaç dakika dinlenmesi sağlanır. Antibiyotik kullanılması önerilmemektedir.

Aşılama sonrası hasta günlük aktivitesinde  herhangi bir kısıtlama olmaksızın normal hayatına devam eder. İşlem sonrası damla şeklinde vajinal kanama olabileceği hasta ile paylaşılmalıdır. Karın alt bölgesinde kramp tarzı minimal rahatsız edici şikayetler görülebilir.

Aşılama sonrası  adet gecikmesi olması durumunda gebelik testi yapılır. Uygulama sonrası gebelik oluşmazsa işlem tekrarlanabilir. Bilimsel veriler açısından  kaç kez aşılama yapılacağı konusunda genel görüş birliği olmasa da, sıklıkla aşılama işlemi 3-6 kez tekrarlanır. Kadın yaşının 35’den fazla olması, infertilite süresinin uzun olması durumlarında aşılama işleminin 2-3 kez uygulanması doğru bir yaklaşım olacaktır.

Aşılama komplikasyonları

Pelvik infeksiyon riski aşılama sonrası nadiren gözükse de, bu komplikasyon riskini azaltma amacıyla uygulama öncesi mutlaka jinekolojik muayene ile hastada infeksiyon bulgusu olup olmadığı incelenmelidir. Hastada aktif geçirilen rahim ağzı  veya pelvik infeksiyon varlığında aşılama işlemi ertelenmelidir.

Yumurtalıkların aşırı büyümesi ve çoğul gebelik, aşılamadan ziyade kullanılan ilaçlara bağlıdır ve bu durum  mutlaka  infertilite tedavisi başlamadan önce hasta ile paylaşılmalıdır.

Antalya Aşılama Tedavisi Fiyatları 2020

Antalya Aşılama Tedavisi Fiyatları çiftlere göre değişkenlik gösterir. Yapılacak olan işleme göre fiyatlar değişir. Antalya Aşılama Tedavisi Fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimizi arayabilirsiniz. Bilgi için 0242 312 2 312 – 0546 202 87 44 numaralı telefonlarımızdan iletişime geçebilirsiniz.